Steun het Corona Noodhulpfonds

Nieuws | 12-06-2020Tear

Het coronavirus is overal. Op dit moment zijn er al honderdduizenden mensen overleden. We maken ons grote zorgen over de gevolgen van corona in ontwikkelingslanden. Vooral de lockdown raakt mensen daar hard. Want hoe kun je geld verdienen om eten te kopen als je de deur niet uit mag? Mensen die al leven in armoede en onrecht krijgen er nu een crisis bovenop, wat desastreuze gevolgen kan hebben. Daarom komt Tear in actie! We verlenen hulp op de plekken waar dat het hardst nodig is. We delen voedsel, water en zeep uit en geven voorlichting en medisch hulp. Dit kunnen we alleen niet zonder jou. Help jij mee?

Noodhulp Coronavirus in ontwikkelingslanden

Uw cookieinstellingen staan het niet toe deze inhoud te tonen. Klik hier om uw voorkeuren aan te passen.

Noodhulp coronacrisis

De coronacrisis houdt ons allemaal al maanden in de ban. En hoewel hier in Nederland de eerste versoepelingen al weer van kracht zijn, worden de gevolgen van de crisis in ontwikkelingslanden nog maar net zichtbaar: dagloners die niet aan het werk kunnen, markten die gesloten zijn... Een grote voedselcrisis dreigt.

Een kwestie van overleven

Blijf zoveel mogelijk thuis en houd 1,5 meter afstand, is het devies al maanden op veel plekken in de wereld. Maar wat als je moest vluchten voor geweld en nu met veel mensen dicht op elkaar in een vluchtelingenkamp woont? Dan is 1,5 meter afstand houden eigenlijk praktisch onmogelijk,  hoe graag je ook wilt. Wereldwijd zijn er zo'n 70,8 miljoen mensen die als gevolg van oorlog, geweld of vervolging op de vlucht zijn geslagen. Juist deze mensen zijn nu het meest kwetsbaar voor het coronavirus. 

Moeilijk maar niet onmogelijk

De opgelegde beperkingen maken ons werk moeilijker, maar niet onmogelijk. We delen voedselpakketten, water en zeep uit en geven voorlichting en medische hulp. Hiervoor is dringend geld nodig.  Geef jij aan het Corona Noodhulpfonds, zodat we de meest kwetsbare gemeenschappen kunnen beschermen?  

Beeld: ANP

Bescherm mensen in armoede tegen het coronagevaar en steun het Corona Noodhulpfonds. Alvast hartelijk dank voor jouw steun.

6 x leuke initiatieven om 2021 goed mee te starten

Verhaal | 28-12-2020 | Samantha Lakker
2021 is net van start en dat betekent een nieuwe ronde en heel veel nieuwe kansen.

Hoop voor vluchtelingen in Libanon

Verhaal | 22-07-2020 | Tear
In Libanon raken vluchtelingen in de problemen, doordat ze geen geld meer hebben voor voedsel. Zusterorganisatie Tearfund biedt hulp. Lees hier hoe...

Rikkert Zuiderveld & Reinier Sonneveld: ‘Mocht je vallen, dan word je toch wel opgevangen’

Verhaal | 13-07-2020 | Tear
Minella van Bergeijk gaat in gesprek met Rikkert Zuiderveld en Reinier Sonneveld over meebuigen in de storm.

10x wat we leerden in 2020

Verhaal | 13-07-2020 | Tear
De coronacrisis bracht veel mensen ook rust. Tear geeft tien tips om die rust vast te houden.

Martha Zonneveld: ‘Honger is een afschuwelijke ramp die zich voltrekt naast de dreiging van corona’

Verhaal | 03-07-2020 | Hannah Westra
Met Tear zijn we actief betrokken bij mensen die op dit moment nog middenin een lockdown zitten. Martha Zonneveld, noodhulpcoördinator bij Tear: ‘In sommige landen begint de...

Beter bestand tegen de coronacrisis dankzij de lokale kerk

Verhaal | 22-06-2020 | Annemarie van den Berg
Via lokale kerken mensen zelf uit armoede laten opstaan. Het werkt! Juist in deze coronacrisis zien we dat deze gemeenschappen beter bestand zijn tegen de gevolgen.