Kun je in de donkerste nacht nog geloven in een nieuwe morgen?

Er is iets wonderlijks met Kerst, het feest van Jezus’ geboorte: hoe kan iets dat zo lang geleden is gebeurd, mensen steeds opnieuw raken en vervullen van hoop? Ook in de meest uitzichtloze omstandigheden? 

Na zeven jaar oorlog is Syrië kapotgeschoten, verscheurd en lamgelegd. De voedselproductie staat stil, honger en ziekten liggen op de loer. Als het érgens nacht is geweest, is het in dit land. 

Tegelijk gebeurt er iets heel bijzonders: boerenfamilies keren terug naar West-Syrië. Ze hebben veel kennis over duurzame landbouw en willen weer voedsel gaan verbouwen. Maar er is ook een probleem: hun zaaigoed, gereedschap, schuren en kassen zijn beschadigd of verloren gegaan. Ze staan met lege handen! 

Deze Kerst willen we samen met jou daar verandering in brengen: we willen 200 boeren voorzien van materialen waarmee ze weer voedsel kunnen verbouwen! Help jij mee?

God zal ons niet teleurstellen 

Na jaren van vluchten keert boer Nizar* getraumatiseerd en zonder hoop terug naar zijn boerderij. Hij is beide benen verloren door een landmijn en naar verluidt zou zijn bedrijf verwoest zijn. Bij aankomst, gelooft hij zijn ogen niet… Daar ligt zijn akker: omgeploegd en gebruiksklaar… Een verrassing van een familielid! Nizar en zijn vrouw huilen tranen van dankbaarheid. Maar de twijfel slaat toe: hoe moeten ze het land beplanten zonder hulp van buitenaf? Spaargeld hebben ze niet. Dan zegt zijn vrouw: "Het zal moeilijk worden om dit land weer tot leven te brengen, maar God zal ons niet teleurstellen." 

Tear helpt de familie van Nizar en andere boerenfamilies. De eerste materialen zijn inmiddels uitgedeeld. In totaal willen we 200 Syrische boeren helpen weer voedsel te produceren en een inkomen te verdienen. Steunt u hen met uw kerstgift? 

 

*Om veiligheidsredenen is de naam gefingeerd en is een model gebruikt voor de foto.

Jouw gift helpt boerenfamilies in Syrië een nieuw begin maken 

Blijf samen met ons mensen de hand reiken die lijden onder armoede en onrecht. Met een gift van bijvoorbeeld 30 euro help jij een boerenfamilie een nieuw begin maken. Ook elk ander bedrag is natuurlijk welkom! 

Vraag het gratis kerstverhalenboekje aan

Ook dit jaar brengt Tear het kerstverhalenboekje uit. Als klein gebaar van waardering voor jouw betrokkenheid en steun in het afgelopen jaar. Vier kerstverhalen voor in de komende dagen. Vraag hieronder de online versie gratis aan.

In verband met levertijd is het niet meer mogelijk om het fysieke boekje aan te vragen.

Downloads

Kerstboekje 2018 (4.31 MB)