Wederopbouw via de lokale kerk in Syrië

Dit project helpt slachtoffers van oorlog en geweld in het Midden-Oosten hun leven weer op te bouwen.
Land
Projectnummer
2020077
Bijdrage van Tear
€ 68 000

Help mensen in Syrië hun leven weer op te bouwen. Doneer nu >>

De crisis in het Midden-Oosten houdt helaas aan. We zijn dankbaar dat we via onze lokale partner iets goeds kunnen doen voor hen die lijden onder het geweld. 

Boeren pakken hun werk weer op 

Sinds 2017 werkt Tear samen met lokale partnerorganisatie MERATH. We ondersteunen boeren in Syrië die door de conflicten moesten stoppen met werken. Door gebrek aan middelen is de landbouwketen in het land compleet verstoord. Elk jaar ondersteunt Tear tenminste een landbouwproject die boeren in staat stelt hun landbouwactiviteiten weer op te pakken. We voorzien hen in zaden, landbouwmaterialen en mest. Deze steun zorgt ervoor dat de boeren genoeg kunnen verbouwen voor hun eigen levensonderhoud en daarnaast oogst overhouden om dit op de lokale markt te verkopen. Na een jaar kunnen deze boerenfamilies zelf zonder externe hulp verder.

Met dit project worden per jaar tenminste 200 boeren en hun families geholpen. De lokale kerk in Syrië helpt bij het identificeren van de meeste kwetsbare boerenfamilies, het uitdelen van benodigdheden en houdt toezicht op de voortgang van het project.

Op zoek naar een diaconaal jaarproject voor jouw kerk? Word Connected Church en ondersteun het werk van de lokale kerk in Syrië >>

Wil je met je kerk dit project steunen? Doe een toezegging.

Toegezegde giften: €8 125,-
Benodigd bedrag: €20 000,-
41 %
41 %
Meld je kerk aan

Vul hier een rond getal in (bijvoorbeeld 500 of 700,50).

Meer weten? Neem contact op met:

Help mee

Onze lokale partner ondersteunt boeren in Syrië die door de conflicten moesten stoppen met werken. Door hen een steuntje in de rug te geven, kunnen zij hun leven weer zelf opbouwen. Doe je mee?