Bid jij mee voor Syrië?

Nieuws | 17-10-2019Christelijk Noodhulpcluster

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat de spanningen in Syrië weer zijn opgelopen. Na de Turkse aanval op Noord-Syrië worden burgers na jaren van oorlog opnieuw gedwongen om alles achter te laten. Tear is in Syrië aanwezig en verstrekt noodhulp waar nodig. Daarnaast houden we nauwlettend de situatie in de gaten en bekijken we of we de hulp verder moeten uitbreiden. 

Op 9 oktober 2019 vielen Turkse troepen het noordoosten van Syrië binnen. Na hevige bombardementen zijn veel burgers en militairen gedood of gewond geraakt. Inmiddels zijn ruim 160.000 mensen, waaronder 70.000 kinderen, ontheemd door het hevige geweld.

Wat doet Tear momenteel in Syrië?

In Syrië werken we al een aantal jaar met lokale partners en kerken aan noodhulp en wederopbouw. Samen met deze lokale partners zijn we begonnen noodhulp te verlenen. We bekijken waar de nood het grootst is. Daar verstrekken we veilig drinkwater en delen we watercontainers uit, zodat mensen hun water goed kunnen bewaren. Hierdoor worden ziektes voorkomen.

Bid jij mee?

Wil je de situatie in Syrië meenemen in jouw gebed? Bid mee voor:

  • De situatie in Syrië, in het bijzonder voor vrede en bescherming van de (ontheemde)burgers die slachtoffer zijn van het geweld.
  • Onze partners die aanwezig zijn in het gebied en noodhulp verlenen.
  • Andere hulporganisaties in het gebied. Bid dat hulpverleners hun werk goed en veilig kunnen doen.

Foto: ANP

Draag bij aan Tears werk in Syrië 

Al honderdduizenden mensen zijn op de vlucht voor het geweld in Syrië. Help jij mee deze ontheemde burgers te ondersteunen?

Meer over het project

Wederopbouw via de lokale kerk in Syrië

Syrië (Midden-Oosten)
Dit project helpt slachtoffers van oorlog en geweld in het Midden-Oosten hun leven weer op te bouwen.