Noodhulp Rohingya-vluchtelingen Bangladesh

Tear biedt, in samenwerking met lokale hulporganisatie Christian Commission for Development in Bangladesh (CCDB), noodhulp aan de Rohingya in Bangladesh. Uw gift is hard nodig.
Land
Partnerorganisatie
CCDB
Projectnummer
2019022
Bijdrage van Tear
€ 100 000

De crises in het zuiden van Bangladesh is inmiddels een vergeten crisis. In de media is nauwelijks aandacht voor deze langdurige tragedie, waarbij vrijwel geen perspectief is op verandering of verbetering. Circa één miljoen mensen verblijven in kampen, zonder toestemming om te werken of verder het land in te trekken. Door het gevoel van zinloosheid en hopeloosheid verslechtert het leefklimaat in de kampen. Daarnaast hebben veel mensen nog last van onverwerkte trauma’s. 

Tear zoekt naar mogelijkheden om langdurig noodhulp te blijven verlenen aan de Rohingya in Bangladesh, tot de situatie verbetert en mensen niet meer afhankelijk zijn van noodhulp. We kunnen in ieder geval hulp geven tot 31 december 2020.

Wat doet Tear?

Tear biedt samen met lokale partnerorganisatie CCDB in Bangladesh hulp aan de vluchtelingen. CCDB houdt zich onder meer bezig met het verbeteren van de sanitaire voorzieningen. Dit laatste is belangrijk omdat de sanitaire omstandigheden in de kampen heel slecht zijn. 

Onze focus binnen dit project ligt onder meer op de volgende activiteiten:

  • het faciliteren van kindvriendelijke ruimtes waar kinderen kunnen spelen, zingen, leren en kunnen praten over hun trauma’s;
  • het verhogen van het gevoel van veiligheid in en rond de kampen door onder andere huis- en straatverlichting;
  • verbeterde toegang tot water- en sanitaire voorzieningen, het legen en schoonmaken van de toiletunits;
  • hulp met kleinschalige bedrijvigheid;
  • bewustwording rondom rampenpreventie zodat mensen weten hoe ze moeten handelen bij (natuur)rampen om de schade zoveel mogelijk te beperken.

Tear biedt samen met lokale partner CCDB hulp in het kamp Kutupalong-Balukhali in het district Cox’s Bazar in het oosten van Bangladesh. Voor deze hulp werkt Tear daarnaast samen met collega-organisaties via het Christelijk Noodhulpcluster en in 2018 via de Dutch Relief Alliance (DRA).  

Doneren

€20,-

Voor €20,- kunnen we een gezin voorzien van een pakket met dekens en slaapmatjes.

€40,-

Voor € 40,- kunnen we een hutje van een gezin versterken.

€85,-

Voor € 85,- kunnen we één gezin toegang geven tot een toilet. Een nieuw toiletblok kost in totaal €850,-. Daar kunnen tien gezinnen gebruik van maken. 

Ume moest vluchten voor het geweld in haar dorp

In 2017 werd het dorp van Ume aangevallen en moest ze halsoverkop vluchten. Haar man werd onthoofd en hun huis is tot de grond platgebrand. Lees haar verhaal hier.
 

Meer weten? Neem contact op met:

T 0306969624 | E mzonneveld@tear.nl

 

 

Tear geeft hulp bij deze noodsituatie als lid van Integral.

Rohingyavrouw Mima verloor op één dag haar zoontje en haar thuis

Verhaal | 16-05-2020 | Tear
Blijf binnen, was je handen, werk thuis, blijf kalm. Maar wat als je moest vluchten voor je leven en een volgepakt vluchtelingenkamp nu je thuis is?

Een jong gezin in de 'gevangenis'

Blog | 10-01-2019 | Martha Zonneveld
Hij is 28 jaar, zij 25 jaar. Samen zijn ze de trotse ouders van drie kinderen. Ze hadden een rustig leven op de boerderij, maar nu zitten Abdul, Gine en hun gezin ‘gevangen’.

Een beweging van helpen naar dienen

Blog | 07-11-2018 | Jurjen ten Brinke
‘Hoe kunnen we helpen op een manier die niet alleen in de directe nood voorziet, maar ook vanuit Gods hart de mens in haar waarde laat?’

Hoe kun je nou denken dat dit je taak niet zou zijn?

Blog | 07-11-2018 | Jurjen ten Brinke
‘Ik zie veertig moslimkinderen onder leiding van een christen- en moslim juf het lied ‘We shall overcome one day’ zingen. Nu heb ik toch echt tranen in mijn ogen.’

Kleine kracht, grote invloed

Blog | 07-11-2018 | Jurjen ten Brinke
Zonder blikken of blozen vragen twee Bengalen me tegelijk: ‘En wat zou het antwoord van de kerk daarop kunnen zijn?’