Dit land heeft jouw gebed hard nodig

Nieuws | 04-07-2019Tear

Twee jaar geleden was er hongersnood en nu staat het land opnieuw aan de rand van een voedselcrisis. En dan moet het magere seizoen nog beginnen… Hoe lang nog worden de mannen, vrouwen en kinderen van Zuid-Soedan op de proef gesteld? 

Al enkele jaren wordt het land geteisterd door een burgeroorlog.  Eind vorig jaar is een vredesverdrag gesloten, maar er is nog een lange weg te gaan voor echte vrede. Het geweld heeft ondertussen in veel gebieden grote consequenties. Niet alleen voor de veiligheid van de mensen, maar ook voor bijvoorbeeld de voedselvoorziening. Oogsten zijn mislukt en voedselprijzen rijzen de pan uit. Met de hongersnood van twee jaar geleden nog vers in het geheugen, dreigt er opnieuw een ernstige voedselcrisis.  

Volgens de laatste rapporten heeft maar liefst 61 procent van de Zuid-Soedanese bevolking dringend hulp nodig. Dat zijn bijna 7 miljoen mensen. Zwangere vrouwen, jonge kinderen, mensen met een handicap: voor hen heeft honger als eerste consequenties. We helpen waar we kunnen met voedsel, toegang tot veilig water en vredesopbouw. Maar de situatie is nu zo nijpend. Dit land heeft ook ons gebed hard nodig. 

Wil je de situatie in Zuid-Soedan meenemen in jouw gebed? 

  • Bid voor de bevolking van Zuid-Soedan, vooral in gebieden met grote voedseltekorten.
  • Bid voor de inspanningen van onze medewerkers, partners en andere humanitaire organisaties. 
  • Bid voor blijvende vrede in Zuid-Soedan.

Foto: Tearfund.