Drie vrouwen strijden tegen mensenhandel

Verhaal | 18-10-2018Nadine Stam

Mensenhandel, misbruik en uitbuiting zijn een groot probleem in Azië. Er zijn naar schatting zo’n 30 miljoen mensen slachtoffer van dit onrecht, waarvan veel vrouwen en meisjes onder de 18 jaar. Binsa, Druhi en Ansu* leggen zich hier niet bij neer. Hun missie is om zoveel mogelijk vrouwen en meisjes te redden uit de handen van mensenhandelaren en te voorkomen dat zij in de prostitutie terechtkomen.

Binsa heeft een bakkerij, een café en een handwerkplaats opgericht. Hier werken vrouwen die slachtoffer zijn geweest of kwetsbaar zijn om slachtoffer te worden van uitbuiting. Ook geeft ze training en voorlichting ter preventie van mensenhandel en therapie aan mensen die slachtoffer zijn geworden.

Samen zetten zij zich in voor een land waarin vrouwen en meisjes veilig zijn.

Druhi wil jongeren die slachtoffer zijn geworden van mensenhandel leren zichzelf opnieuw te waarderen en hun dromen te realiseren. Haar organisatie geeft jongeren training op het gebied van eigenwaarde en biedt hen opleidingen aan om een eigen bedrijf te beginnen.

Ansu geeft voorlichting over de gevaren van mensenhandel in afgelegen plattelandsgebieden. Met haar organisatie probeert ze zoveel mogelijk meisjes naar school te laten gaan om hun kwetsbaarheid te verkleinen. Ook runt de organisatie een opvanghuis waar meisjes opgevangen worden die uit bordelen zijn ontsnapt.

Binsa, Druhi en Ansu zijn vrouwen die komen uit het land waar ze werken, en als geen ander de lokale context en cultuur kennen. Ze hebben elk hun eigen visie en aanpak en versterken elkaar op verschillende vlakken. Samen strijden ze voor een land waarin vrouwen en meisjes veilig zijn en vrij om hun eigen toekomst te kunnen bepalen.

Omwille van de veiligheid van de 3 vrouwen zijn hun namen gefingeerd en noemen we het land waar ze werken niet.

Meer over het project

Kerken in beweging voor gerechtigheid in Zimbabwe

Zimbabwe (Afrika)
Bisschop Ancelimo helpt kerken om zich uit te spreken tegen onrecht en mensenrechtenschendingen in zijn land.
Binsa houdt vrouwen uit de prostitutie

Drie vrouwen strijden tegen mensenhandel

Verhaal | 18-10-2018 | Nadine Stam
Inspired Individuals Binsa, Druhi en Ansu strijden tegen mensenhandel, misbruik en uitbuiting.
Vlnr Annette, Consoler en Caleb - Inspired Individuals

EO Metterdaad volgt 3 Inspired Individuals

Nieuws | 03-10-2018 | Nadine Stam
Drie Inspired Individuals staan op de bres voor straatkinderen, tienermeisjes en prostituees. Maak kennis met hen in de uitzendingen van EO Metterdaad.

De kerk in Zimbabwe houdt zich niet langer stil

Verhaal | 17-09-2018 | Nadine Stam
Bisschop Ancelimo brengt kerken in beweging voor gerechtigheid. Zelfs de gevangenis weerhoudt hem niet van zijn missie.

Een volwaardig en productief leven voor vrouwen met hiv/aids in Zuid-Soedan

Verhaal | 17-09-2018 | Nadine Stam
Evelyn startte een steungroep voor vrouwen en meisjes met hiv/aids. De steungroep groeide uit tot 11 verenigingen met meer dan 1200 leden.

Kerken brengen vrede en verzoening tot stand in Kenia

Verhaal | 17-09-2018 | Nadine Stam
Allan stimuleert kerken om vrede en verzoening tot stand te brengen. Zo veranderden tientallen lokale gemeenschappen in Kenia.

Celia Kaala vertegenwoordigt kinderen die noodgedwongen op straat moeten leven

Verhaal | 30-01-2018 | Tearfund Engeland
Overal ter wereld kun je met geld veel bereiken, maar wat gebeurt er met kinderen die dat geld niet hebben en noodgedwongen op straat terechtkomen?