Groen Geloven: Ontdek jouw volgende stap naar een duurzame leefstijl

Nieuws | 08-05-2019Tear

Op 5 oktober organiseert Tear samen met een aantal partners het Groen Geloven evenement in Zwolle, voor iedereen die zoekt naar een levensstijl die recht doet aan mens en natuur. De kaarten zijn helaas uitverkocht, maar het evenement is wel online te volgen. Houd deze Facebookpagina in de gaten voor inspirerende speeches en workshops.

Groen Geloven biedt je nieuw perspectief op de aarde als Gods Schepping. Tijdens het evenement zijn er prikkelende speeches, kun je je  tijdens workshoprondes verdiepen in specifieke thema’s en biedt de afsluitende netwerkborrel de kans om mensen te ontmoeten die net als jij een volgende stap willen zetten naar een duurzame levensstijl.

Het evenement Groen Geloven is een samenwerking van het platform Groengelovig en de GroeneKerkenactie. Deze organisaties slaan de handen ineen om een duurzame beweging onder christenen in Nederland  op gang te brengen. De Evangelische Omroep sluit aan als mediapartner. Kijk op de websites  voor meer informatie. Binnenkort maken we de eerste sprekers bekend!

Waarom Tear mede-organisator is

Als Tear vinden we het belangrijk om aan dit evenement mee te doen. Wij zien dagelijks in onze projecten de schrijnende gevolgen van milieuvervuiling en klimaatverandering. We putten met onze manier van leven de aarde en haar natuurlijke hulpbronnen uit. Dat heeft niet alleen grote gevolgen voor onszelf, maar dat treft vooral de allerarmsten in ontwikkelingslanden. Als christelijke ontwikkelingsorganisatie geloven we dat het Koninkrijk van God over het hele leven gaat. Ook over de natuur. En dat zorgen voor Gods schepping een onderdeel is van onze eredienst aan God en de liefde voor onze naaste.

Hanna van der Horst

Over de GroeneKerkenactie

De GroeneKerkenactie is een campagne van Tear en KerkinActie waarmee we de afgelopen jaren duurzaamheid succesvol hebben verankerd in kerken door het hele land. Hanna van der Horst is naast projectleider van het evenement Groen Geloven ook campagneleider van GroeneKerkenactie: ‘Ik ben enorm enthousiast dat twee grote groene bewegingen de handen ineenslaan. We willen samen christenen een nieuw perspectief bieden op Gods schepping en laten ontdekken wat verduurzaming te maken heeft met je geloofsleven.’

Carla Dik-Faber

Over Groengelovig

Één van de initiatiefnemers van GroenGelovig is kamerlid Carla Dik-Faber van de ChristenUnie. GroenGelovig wil christenen aanvuren om zorg voor de schepping hoog op de prioriteitenlijst te zetten. Dik-Faber is blij met de samenwerking: ‘Veel christenen zoeken manieren om een goede rentmeester te zijn voor de schepping. Het is geweldig dat we nu met zoveel organisaties gaan samenwerken om mensen te inspireren om dat in de praktijk te brengen. Samen vormen we een beweging voor ecologische gerechtigheid die in Nederland het verschil kan maken.’  

Arjan Lock

Over de EO als mediapartner

De Evangelische Omroep sluit aan als mediapartner bij het evenement Groen Geloven. EO-directeur Arjan Lock: ‘Voor de EO is schepping en milieu een thema dat terugkomt in onze programma’s. Maar ook in onze bedrijfsvoering proberen we een groene omroep te zijn. Samenwerking binnen Groen Geloven geeft ons de kans om de betekenis van wat we in de media vertellen ook daadwerkelijk te verbinden met concrete daden en initiatieven.’

Meer informatie over het evenement is te vinden op de website van GroenGelovig en GroeneKerkenactie. Groen Geloven wordt mede mogelijk gemaakt door Tear, Kerk in Actie, ChristenUnie, A Rocha Nederland, Micha Nederland, CGMV vakorganisatie voor christenen, Laudato SI werkgroep Nederland, CCA, Evangelische Omroep (EO), GroeneKerkenactie en GroenGelovig.