Hoe het landbouwproject in Syrië kracht geeft om door te gaan

Verhaal | 13-08-2019Tear

Door het landbouwproject in Syrië kunnen veel boeren hun werk weer oppakken in een relatief veilig gebied in het westen van het land. Voor het gezin van Mansoor betekent het project extra veel: hun uitzichtloosheid veranderde weer in hoop.

Een turbulent en heftig leven. Het zijn woorden die in je opkomen als je kennis maakt met de tiener Mansoor en zijn ouders. Het gezin heeft veel meegemaakt. Niet alleen leven ze al jaren in oorlog, ze verloren ook nog eens meerdere kinderen. Nu zijn ze met z’n drieën en is Mansoor, een nakomertje, het grote lichtpunt in het leven van zijn ouders.

Je vraagt je soms af hoeveel klappen een gezin nog kan verdragen. Zo ook bij deze familie als de dan 16-jarige Mansoor ernstig ziek wordt. Al het spaargeld van zijn ouders gaat op aan medicijnen en behandelingen. En uiteindelijk is Mansoor’s vader ook gedwongen zijn stukje akkerland te verkopen. Maar het is niet genoeg: het geld voor de behandelingen is op. Wat nu? Ze zijn radeloos.

Nieuwe hoop

Het gezin krijgt nieuwe hoop als ze horen van het landbouwproject van de lokale partner van Tear. Dit is een manier om weer geld te kunnen verdienen. Mansoor’s vader meldt zich aan en vertelt dat hij er alles aan wil doen om zijn zoon nieuwe behandelingen te kunnen geven.

Het gezin wordt onderdeel van het project en krijgt de beschikking over twee kassen. Gemotiveerd gaan beide ouders aan de slag met het verbouwen van gewassen en al snel maken ze winst. Ze kunnen de behandelingen van zoon Mansoor nu gelukkig weer betalen en de uitzichtloosheid is veranderd in hoop!