Tear verhoogt oplage veertigdagenkalender

Persbericht | 19-01-2017Joost van Dieren

ZEIST- Voor de achtste keer heeft Tear een veertigdagenkalender uitgebracht. De scheurkalender is een combinatie van Bijbelse overdenkingen rondom de lijdenstijd en tips en aanwijzingen om dagelijks te oefenen met een bewustere leefstijl. Om tegemoet te komen aan de grote vraag is de oplage dit jaar opgeschroefd naar 25.000. Volgens projectleider Joost van Dieren doen steeds meer kerkelijke gemeenten mee.

“Mensen hebben behoefte aan inspiratie en vormen om invulling te geven aan de veertigdagentijd”, ziet Joost van Dieren. “Met de kalender helpen wij christenen om bewust toe te leven naar Pasen en tegelijkertijd - op een lichtvoetige manier – een bewustere leefstijl in praktijk te brengen. Vorig jaar hoorden we na afloop van de veertigdagentijd dat lezers meer mogelijkheden zien om in hun eigen omgeving op te staan tegen onrecht.”

Limited yellow edition

Het schrijversteam bestaat dit jaar uit Elsbeth Gruteke, Mirjam van der Vegt, Otto de Bruijne, Ineke Baron, Reinier Sonneveld, Rick Jansen, Johannes van den Akker en Hans Riphagen. Net als vorig jaar is het thema van de kalender ‘Opstaan’. Van Dieren: “Elke week nemen de schrijvers je mee in het proces van opstaan. Van de start die je maakt met Jezus, via de ‘opstandigheid’ die je kunt ervaren, naar het moment dat je in vuur en vlam staat.”
Nieuw dit jaar is een speciale ‘limited yellow edition’ (duizend exemplaren) waaraan de nieuwste cd van Mensenkinderen is toegevoegd. In deze exclusieve editie zijn daarnaast op diverse plekken cadeautjes verstopt die te vinden zijn met de zogenoemde Layar-app op je mobiele telefoon.

Timotheüs

Om de kalender in kerken te gebruiken zijn er online gratis allerlei pakketten te downloaden, waaronder gespreksvragen voor kringen, een liturgie voor de Stille Week en een programma voor tienergroepen. Voor de eerste keer is in samenwerking met Timotheüs een kinderwerkpakket ontwikkeld voor acht kinderdiensten.
 

Noot voor de redactie

Meer informatie is te vinden op www.40dagenopstaan.nl

Voor nog meer informatie, een inkijkexemplaar en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

-Joost van Dieren, projectleider Tear, 030 6969600, 06-24998958, jvandieren@tear.nl

-Suzanna Blackmore, communicatie Tear, 030 6969600, 06 29846594, sblackmore@tear.nl