Tear zoekt een nieuwe voorzitter voor de Raad van Toezicht

Heb jij een hart voor het werk van Tear en durf je kritisch mee te kijken met de organisatie? Vind je het mooi om vanuit je expertise een bijdrage te leveren aan een inspirerende organisatie? Voor de Raad van Toezicht zijn wij op zoek naar een nieuwe voorzitter die zich wil inzetten om Tear steeds een stap verder te brengen.

De vacature lees je hier.

Van de nieuwe voorzitter wordt verwacht dat hij of zij vanaf 1 januari 2021 meeloopt met de huidige voorzitter, zodat er een goede overdracht kan plaatsvinden. 

Over Tear

Jaarverslag 2019
Tear wil Gods Koninkrijk zichtbaar maken door armoede en onrecht uit te bannen en zo gemeenschappen tot bloei te brengen. In het jaarverslag 2019 lees je meer over het afgelopen jaar. 

Theory of Change
In de Theory of Change van Tear beschrijven we hoe wij geloven dat verandering plaatsvindt. De Theory of Change legt uit hoe wij armoede definiëren en op welke manier onze aanpak leidt tot de holistische transformatie die we beogen: het volledig tot bloei komen van mens en gemeenschap. Ook maken we duidelijk welke aannames hieraan ten grondslag liggen. Lees hier de Theory of Change van Tear.

Contact

Herken jij jezelf in bovengenoemd profiel en wil jij tijd geven aan Tear en haar missie? We zien je brief met CV graag vóór 30 september tegemoet. Je kunt deze richten aan directiesecretariaat@tear.nl. Inlichtingen kun je inwinnen bij René van de Kieft (voorzitter RvT) of bij Gerbram Heek (lid van de RvT) door je nummer achter te laten bij het algemene nummer van Tear (030 69 69 600). Je wordt dan dan teruggebeld. Kandidaat-leden worden uitgenodigd voor twee gesprekken met een wervings- en selectiecommissie, bestaande uit twee leden van de Raad van Toezicht en de directeur. 

Zwerfvuil

Zwerfvuil prikken: een klein tekentje van Gods nieuwe wereld

Blog | 18-09-2020 | Tear
Toen Herman met een groep mensen uit de kerk het zwerfvuil wilde aanpakken in zijn straat, liep dat anders dan verwacht..

Ruth Lagemann: ‘Onze wereld heeft meer mensen van verzoening nodig’

Verhaal | 18-09-2020 | Tear
Ruth Lagemann mensen van allerlei verschillende achtergronden met elkaar te verzoenen. Haar geheim? Stilte. Ruth: ‘Het gaat erom dat je God uitnodigt in die stilte en zegt: ‘...

Veiligekerk.nl vergroot slagkracht tegen seksueel misbruik in de kerk

Nieuws | 17-09-2020 | Tear
Kerkelijke meldpunten, koepels en christelijke hulp- en onderwijsorganisaties lanceren vandaag het online platform Veiligekerk.nl.

6 dingen die je moet weten over avocado’s

Verhaal | 16-09-2020 | Tear
De avocado is razend populair, maar wat weet jij eigenlijk van deze vrucht? Tear zet zes feitjes voor je op een rij.
Foto: Lina Trochez

Hoe breng jij hoop in de wijk?

Nieuws | 15-09-2020 | Tear
Hoe word je een veerkrachtige kerk? Volg onze gratis workshops!
Foto: Helen Manson

De Rohingya-crisis: drie jaar leven in benauwde en overvolle kampen

Verhaal | 14-09-2020 | Tear
​In augustus 2017 ontvluchtten honderdduizenden Rohingya het geweld in Myanmar. Drie jaar later leven veel van hen nog steeds in vluchtelingenkampen in Bangladesh en overleven ze...